Bachata

Bachata je stil muzike koji je nastao u Dominikanskoj republici u prvoj polovici 20. st. On je spoj južnoeuropskih utjecaja, prvenstveno španjolske gitare s autohtonim elementima Taino kulture i sub saharskih muzičkih elemenata.
Ples se razvijao zajedno s muzikom u kasnim 1960′ u ruralnim siromašnijim krajevima Dominikanske republike. Bachata se proširila svijetom i dok se originalna verzija plesa zadržala na području Kariba, u zapadnim zemljama je doživjela razne transformacije.
Na zapadu postoji više pravaca Bachate. Razvijaju se od 1998. godine sa snažnim utjecajem brazilskog Zouk plesa. Pleše se u paru gdje muškarac uglavnom vodi djevojku. Naglasak je na kreativnosti i improvizacije kao direktan odgovor na muziku.
Najpoznatije vrste Bachate:
– Dominican, originalna karipska varijanta.
– Bachata Sensual, jako popularna, no to je zapravo španjolski seksualizirani hibrid zouka i salse. Realno s originalnom Bachatom nema nikakve veze i nema velike plesne vrijednosti.
– Modern, sve popularniji model. Vrlo plesna s minimalnim senzualnim elementima.
– Fusion, u nastajanju. Fuzija i utjecaj drugih plesnih stilova na Bachatu.

Pogledajte i...

The Witcher

The Witcher

The Witcher The Witcher (2019.) je fantastična dramska televizijska serija koju je kreirala Lauren Schmidt Hissrich za...

Atlantida u pjesmama

Atlantida u pjesmama

Mit o Atlantidi, kao zapis, postoji još od Platona i uvijek je predstavljao neku magičnu fantaziju, inspiraciju, san...

Ozalj

Ozalj

Stari grad Ozalj izgrađen je na litici iznad rijeke Kupe koja na tome mjestu izlazi iz sutjeske i ulazi u otvoreniju...