Vaši Radovi

Ukoliko imate radove koji su vezani za mistiku javite se na naš kontakt e-mail.

Nebeski Rukopis - Snežana Čkojić

Snežana Čkojić zasigurno spada u istinske i autentične pjesnike koja svoju inspiraciju pronalazi u ovojnicama unutrašnjosti, duševne osobnosti i mogućnosti proširene percepcije, kako unutrašnjih, tako i vanjskih svjetova. Njezino pjesništvo je upravo ono što pomaže svakom čovjeku vidjeti, prepoznati i ćutjeti stvarnost koja nije ograničena znanstvenom paradigmom opisa svijeta. Stvarnost koja je ljepša, bolja, a ponekad i bolnija, ali uvijek poštenija i iskupljujuća.

Read more ...

Jedan spekulativni pogled na geografski determinizam mitskog Zlatnog doba

U davna vremena prvobitnog čovečanstva, Zemljina osa je bila izokrenuta za devedeset stepeni. Polovi su se nalazili na nivou ekvatora, dok je Zemlja rotirala u pravcu koji iz sadašnje perspektive liči na kretanje sever-jug, a ne istok-zapad. Severna polulopta je stalno bila okrenuta Suncu, dok je u samom središtu Severnog pola ono bilo tačno iznad ljudskih glava. ~ by Dorijan Nuaj

Read more ...

- Opus Socio Hermetika -

Opus Magijske i hermetičke slike socijalnog i prirodnog svijeta današnjice širok je i obuhvata niz eseja i radova koji  govore o analizi i posmatranju svijeta u kojem čovjek živi, makrokosmosa i mikrokosmosa, s aspekta zapadne mistike i hermetičke tradicije. Ni jedan od eseja nema krajnji cilj ubjeđivanja čitatelja u vjerodostojnost teoretskog proučavanja magije i hermetizma niti je sredstvo kojim iskazujem želju i/ili težnju da promijenim ili utičem na nečije mišljenje, stavove i poglede na svijet. Svako ima pravo da vjeruje u šta želi; svako ima pravo na svoje mišljenje i subjektivni stav, ali s naglaskom na to da ga treba izdvojiti i razlikovati od istinske suštine stvari, tj. onog što je objektivno od onog što je subjektivno.
Aktulana tema: Socijalni fenomen očekivane uloge muškarca

Read more ...

- Hebrejski misticizam i Kabala -

Posjetioci Hermetizam Portala imaju jedinstvenu priliku da svaki vikend čitaju novo poglavlje o Hebrejskom Misticizmu i Kabali direktno iz pera osobe koja živi i radi u Izraelu te Kabalu proucava preko 30 godina. Popis poglavlja kako slijedi:

1. Dio - Kronologija svetih knjiga i Torin kod

2. Dio - O Adamu i Evi
3. Dio - O simbolizmu zmije
4. Dio - Simbolika imena NEBO i BOG
5. Dio - O kostima i njihovoj srži
6. Dio - Dekodiranje Isusovog imena
7. Dio - Simbolika svetih brojeva
8. Dio - Priče, knjige, brojevi, misli  i računari
9. Dio - Mreža i dekodiranje Hebrejskog Alfabeta
10. Dio - Hijerarhija i pojašnjenje 13 Nebeskih i 7 podzemnih sfera postojanja
11. Dio - Kratka i najučestalija hebrejska molitva sa pojašnjenjem
12. Dio - Imena i prezimena te njihova simbolika

13. Dio - O atomistici + zaključak
Stvari ne treba gledati bukvalno nego u svojoj simbolici, jer nam samo simbolika otkriva pravi bitak Božanstvima koji su namjerno željeli ostaviti tajne, samo za one koji su sposobni da u njih prodru svojim razumom

Read more ...

Dorijan's ReposiroyDrvo smrti i drvo života
(Misaoni eksperiment)
Na početku je sve jednostavno, kao i na kraju. Ono što je komplikovano pripada ljudskom svetu, beskrajni niz simbola i značenja.
Brojevi su simboli stvaranja i emanacija, simboli vremena. Slova, odnosno staze na kabalističkom dijagramu Drveta života koje povezuju brojeve od 1 do 10 u koherentan sistem, jesu građa za formiranje imenica. Imenice su zapravo imena bogova, odnosno Boga.

Lucifereza
Autor "Božanske revolucije katastrofe" nam donosi novu knjigu pod nazivom "Lucifereza". Kroz čudne mitove unutarnje kabalističke psihe, pisac nam prepričava neka od svojih najfascinatnijih životnih iskustava.

Božanska revolucija katastrofe
Istorija Budućnosti od strane nas ispripovedana kao takva, prožeta je našim namerama. Namere potaknute idejama, ideje rođene u magnovenju borbe promišljanja i viđenja, pokrenuli su lavinu u obliku nekakve karmičke sile koja će sa nama ili mimo nas (odnosno protiv nas) pokrenuti rečenu silu, te stoga sled događaja koji ćemo opisati ovde neće biti posledica našeg mišljenja, delanja ili govora.

Read more ...

7 pjesama & 7 slika

Ime ti zazivati neću, jer, znam to dobro,
Došla bi već kao neka druga
Možda tek, ako sjednem, pored puta, i predahnem
Možda tek, tek onda kada eter popudbenog cvijeta uzdahnem
I miso mirisom postade.

..........................................
Zora je znak skrivenog bratstva.

Read more ...