Srebro, zlato, platina

Srebro
Samo po sebi, a posebno kada se koristi s mineralom, ima za funkciju modulirati vibraciju i snagu kristala prema osobi.
Može se desiti da na neku osobu ne djeluje pojedini kristal (npr. zbog bolesti, slabosti, velikoj orijentiranosti prema materiji ili sl). Tada se veza između vibracijskih polja kristala i čovjekova tijela može pojačati, ako se neki kristal postavi u srebro. Srebro će biti kao vodič-veza između čovjeka i kristala.
U mitologiji i narodim predajam srebro se tradicionalno povezivalo s Mjesecom. Prema Hermetizmu, inteligencije te anđeli koji su povezani sa sferom Mjeseca sudjeluju u izgradnji i sazrijevanju metala srebra unutar zemlje. Mjesec je prvo nebesko tijelo na koje nailazimo kada izađemo iz atmosfere Zemlje. On predstavlja prvu suptilniju ovojnicu i ulaz u astralnu razinu, koja je povezana dalje sa svim planetima Sunčeva sustava. Srebro ne predstavlja izravno energiju Mjeseca, već je više kao vodič-veza između dva svijeta, materije i astralne razine.
Srebro se u zlatarstvu najčešće nalazi s puncama (žigovima) 800 ili 925, koje označavaju čistoću odnosno udio srebra.

Zlato
Preko zlata može se modulirati snaga i vibracije pojedinih kristala i dragog kamenja da djeluju na čovjekovu mentalnu razinu. Takva simbioza može kod ljudskog bića pojačati sve vrste mentalnih sadržaja i sposobnosti.
Prema hermetičnim učenjima u sazrijevanju i stvaranju zlata, sudjeluju razne inteligencije i anđeli Sunca. Prema astrologiji, u ljudskome tijelu Sunce je povezano prvenstveno sa svim živcima i njihovim impulsima. Tako će kristali i dragulji postavljeni u zlato najviše djelovati na mozak i ostala živčana vlakna.
Ukoliko želite povećati osjetljivost na neki kristal, koriste kristal postavljen u srebru, ali ako želite povećati stabilnost i snagu uma, koristite zlato.
Zlato ima razna punktiranja i žigove. Oni predstavljaju udio čistog zlata u danom materijalu. Zlato je izrazito mekano pa se zato u nakitu najčešće nalazi s puncama 585 (58.5 % udjela zlata) ili 750 (75 % udjela zlata). No često ćete naići i na oznaku 18K što znači 18 karata što odgovara 75% zlatu, 14K – 58.5%.

Platina
U zlatarstvu je danas vrlo popularna, a cijena joj se kreće približno kao i zlata.
Prema nama najboljim saznanjima platina pomaže u povezivanju čovjekove duhovne razine s univerzalnom duhovnom razinom. Ima drugačija svojstva u odnosu na zlato ili srebro. Platina s dragim kamenjem ima mogućnost povećati osjetljivost čovjeka na duhovnu razinu; također stabilizaciju, jačanje i određene zaštite te uz djelovanje pripadajućeg kristala pomaže u razvoju određenih duhovnih sadržaja.
Za sazrijevanje i rast platine se brinu inteligencije i anđeli drugih sazviježđa, izvan našeg Sunčevog sistema.
U zlatarstvu žigovi za platinu su isti kao kod zlata.

Pogledajte i...

The Witcher

The Witcher

The Witcher The Witcher (2019.) je fantastična dramska televizijska serija koju je kreirala Lauren Schmidt Hissrich za...

Atlantida u pjesmama

Atlantida u pjesmama

Mit o Atlantidi, kao zapis, postoji još od Platona i uvijek je predstavljao neku magičnu fantaziju, inspiraciju, san...

Ozalj

Ozalj

Stari grad Ozalj izgrađen je na litici iznad rijeke Kupe koja na tome mjestu izlazi iz sutjeske i ulazi u otvoreniju...