Kristali kao živa bića

gorski-kristal-cluster
Da bismo uopće mogli razumjeti kako i zašto kristali djeluju na čovjeka, trebamo u prvom redu reći nešto više o njihovom porijeklu i funkciji u ovoj našoj biosferi.
Prema hermetičnim učenjima, od samog početka postojanja planete Zemlje paralelno su se razvijala 4 lanca života:

– Minerali
– Biljke
– Životinje
– Ljudi

Moramo shvatiti da se ovdje radi o mnogim milijardama godina, a da su evolucijski procesi i pripadajuće transformacije bile raznolike. Tome svjedoče mnoge znanstvene činjenice o najraznovrsnijim oblicima života koji su kroz povijest egzistirali na ovoj planeti. Tako znamo za mnoge vrste dinosaura, gigantskih lignji, školjkaša, divovske vegetacije itd…
Također se mijenjala i litosfera Zemlje, unutarnja i vanjska. Unutar zemlje pod najrazličitijim zakonitostima sazrijevali su minerali, kristali i ono što danas zovemo dragim kamenjem tj. draguljima.
Minerali su u svom razvoju kroz milijune godina razvili širok spektar kristalnih rešetki, loma svjetlosti, boje i oblika.
Određene posebne minerale danas nazivamo kristali i dragulji.
Minerali i kristali nisu prošli svoje evolutivne transformacije samo u ovom, nama poznatom materijalnom svijetu. Materijalni svijet je samo specifična gustoća i brzina protoka te odnosa elektrona, protona i neutrona unutar atomske jezgre. Mnogo brže akcije unutar atoma stvaraju i drugačije spektre zakonitosti, a time i drugačije paralelne ravni postojanja.
Hermetična učenja osim ovog našeg poznatog svijeta fizičke materije poznaju još i suptilnije svjetove. Ona ih ugrubo dijele na:

– Materijalna razina
– Astralna razina
– Mentalna razina
– Duhovna razina

Tako su minerali dijelove svoje evolucije prolazili i kroz neke od ovih suptilnijih razina baš kao i biljke, životinje te ljudi da bi na kraju u ovome trenutku svojim fizičkim izgledom postojali kao nama poznati kristali i drago kamenje.

Pogledajte i...

The Witcher

The Witcher

The Witcher The Witcher (2019.) je fantastična dramska televizijska serija koju je kreirala Lauren Schmidt Hissrich za...

Atlantida u pjesmama

Atlantida u pjesmama

Mit o Atlantidi, kao zapis, postoji još od Platona i uvijek je predstavljao neku magičnu fantaziju, inspiraciju, san...

Ozalj

Ozalj

Stari grad Ozalj izgrađen je na litici iznad rijeke Kupe koja na tome mjestu izlazi iz sutjeske i ulazi u otvoreniju...